Информация относно Удостоверението за администратор на лични данни

На вниманието на нотариусите, които до този момент не са се снабдили с Удостоверение за администратор на лични данни.

След съгласуване с Комисията за защита на личните данни, ви уведомяваме, че във връзка с обнародването на Наредбата за достъпа на нотариусите до Националната база данни „Население”, поддържана от Министерството на регионалното развитие и благоустройство в бр. 73 на ДВ от 17.09.2010 г. и изискването по чл. 6, ал. 3 от същата наредба, нотариусите, които до този момент не са се снабдили с Удостоверение за администратор на лични данни, следва да направят справка в „Публични регистри”, „Регистър на вписаните администратори на лични данни” на Комисията за защита на личните данни, на адрес www.cpdp.bg и ако са вписани в този регистър могат да поискат да им се издаде уодсотверение, като изпратят писмена молба до Комисията за защита на личните данни, както и на тел. 915 35 18 в кол центъра на Комисията, или лично на адреса на КЗЛД, бул. „Акад. Иван Евстратиев Гешов” № 15, гр. София.

Тези нотариусите които не са вписани в „Публичния регистър”, следва да довършат актуализацията си и след това могат да заявят изготвяне на удостоверението. За целта е необходимо да се свържат с КЗЛД на тел. 915 35 18 или в Приемната на Комисията, която работи всеки ден от 9.30 ч. до 17.00 ч.

Удостоверението се получава лично от нотариуса или от специално упълномощено от нотариуса лице. Пълномощното, с което упълномощеното лице получава удостоверението, освен на хартиен носител, трябва да е вписано и в информационната система на КЗЛД - ЕРАЛД (в профила на нотариуса, в т. Пълномощници, с бутона „Създаване”).

Жоржина ЗлатеваАдминистративен секретар