ПРОМЕНИ В ОТЧЕТНИТЕ ДОКУМЕНТИ ПО ДДС

НА  ВНИМАНИЕТО  НА  ВСИЧКИ  НОТАРИУСИ,  ПОЛЗВАЩИ  НОТАРИУС ФУТУРУМ (НОТА РЕГИСТЪР)

С ДВ бр.6 от 22 януари 2010 г. с промяна на Правилника за приложение на закона за ДДС са настъпили промени в отчетните документи по ДДС, които всеки нотариус подава до НАП.  Програмата Нотариус Футурум изготвя автоматично един от тези документи, а именно Дневника с продажби. Настъпилите промени в него не са от такъв характер, че да изисква актуализация на Нотариус Футурум. Генерирането и прехвърлянето на Дневника с продажби от Нотариус Футурум към програмата на НАП ще става както и досега. Необходимо е обаче да се изтегли новата версия на програмата на НАП за 2010 г. Що се отнася до другите отчетни документи по ДДС, които нотариусът подава, понеже те не се генерират чрез Нотариус Футурум, необходимо е счетоводителят на нотариуса да съобрази промените в тези документи.

Новата програма на НАП за 2010 г. можете да изтеглите от ТУК.

Инструкция за генерирането и прехвърлянето на Дневника с продажби от Нота Футурум към програмата на НАП можете да изтеглите от ТУК. По всички въпроси, свързани с тази програма, моля обръщайте се директно към НАП.

Наско БорисовРъководител поддръжка  "Нотариус Футурум" (Нота Регистър)Сиела софт енд паблишинг АДгр. София 1510 бул. "Владимир Вазов" № 9тел. +3592/954 10 30, вътр. 148e-mail: nasko_b@ciela.netwww.ciela.net